Sivut

7. tammikuuta 2015

Minulla on unelmia, onko sinulla?






En tiedä mistä aloittaa. Olen todella motivoitunut ja pohtiva tätä blogitekstiä kirjoittaessa, mutta hankalaa välillä kirjoitella asioita järkevässä järjestyksessä kun ajatusta vaan tulee koko ajan enemmän ja enemmän! Päätin kuitenkin nyt kirjoittaa näkemyksiäni unelmista ja ylipäätänsä elämästä.

Meillä kaikilla on erilaisia unelmia, varmasti monia erilaisia. Miksi unelmoimme tai teemme erilaisia valintoja? Uskoisin valintojen perustuvan joskus unelmia mietittäessä, joskus taas yhteiskunnan "paineiden" vuoksi. Uskon kaikella olevan jonkunlainen merkitys. Tässä vain mietityttää muutama asia; Miksi sitten yhteiskunta asettaa tiettyjä kriteereitä, vaikka sanotaan, että unelmien saavuttaminen on ihan okei? Yhteiskunnan antamien vaatimuksien perusteella minulle on tullut käsitys, että ihmisen täytyisi kouluttautua ensin vaikkapa 30 vuotta ja sitten tehdä töitä niin kauan, kunnes jää eläkkeelle. Nykyään ihmiseltä vaaditaan niin paljon.



Samalla kun etenemme elämässämme tiettyä elämäntietä, yritämme saavuttaa unelmiamme. Joidenkin unelma on olla palomies, kun taas joku haluaa opettajaksi. Joku taas haluaa olla jossain urheilulajissa hyvä ja joku tykkää olla kaupan kassalla. Elämä on monia vaihtoehtoja täynnä.

Minulla on monta asiaa joita haluaisin saavuttaa. Unelmoin asianajajaksi opiskelusta, haluaisin opiskella venäjän kieltä todella pitkälle, haluiaisin puhua ruotsia vielä paremmin kuin nyt, haluaisin saada työpaikan, haluaisin toisaalta työskennellä matkailualalla.... Tämä lista voisi jatkua loputtomiin, mutta tuossa varmaan niitä asioita, joita oikeasti haluaisin saavuttaa. Saa nähdä sitten myöhemmin mitä noista oon saanut saavutettua :-) 

Mielestäni kaikki voivat päästä kohti unelmiaan, jos vain uskoo ja tekee töitä unelmien eteen. Ei ole väärin unelmoida - päinvastoin. Elät maailmassa itseäsi varten, et esimerkiksi yhteiskuntaa varten. Mikset siis pyrkisi saavuttamaan asioita elämässäsi, joista sinä tulet onnelliseksi?



Unelmien saavuttamista voi estää jokin sairaus tai pelot tulevaisuudesta. Silti en koe unelmoimisen olevan väärin. Saatamme usein pelätä, mitä yrittämisestä seuraa tai mitä sitten tapahtuu, kun päätämmekin kääntää elämän suunnan. Pelko siitä, mitä muut ajattelevat, saattaa myös vallata mielen hyvinkin helposti. "Mitä kaverini ajattelevat kun haluankin ihan eri asioita kuin he?"

Minua monesti pelotti ajatus unelmien saavuttamisesta, mutta täytyy vain ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa pikkuhiljaa pyrkimään kohti sitä, mistä itse tulee onnelliseksi. Uskon olevani jo matkalla unelmiini, sillä vuosi 2014 muutti minua paljon ihmisenä. 

Uskaltakaa unelmoida, uskaltakaa pyrkiä kohti unelmianne. Älkää pelätkö yrittää. 

- Isa W.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitattehan rakentavia kommentteja, jotka ovat asiallisia :)
Kiitos!