Sivut

22. lokakuuta 2015

After long time

Ohhoh, siitä taas melkein 6kk kun viimeksi tullut kirjoiteltua! Mä en vaan tosissani tiedä mistä kirjottaa, outoa kylläkin, mun pää lyö ihan tyhjää. Ois niin kiva kirjotella ihan joka viikko, jos vaan keksis jotain mistä kirjottaa. Ei sitä väkisin viitti ruveta kirjottamaan, sillon usein se teksti on aika tönkköstä.

Oon lähiaikoina ollut tosi mietiskelevä, ja on tullut mietittyä erilaisia asioita, jotka liittyy itseeni ja muihin. Yksi asia on esimerkiksi oman itsensä arvostaminen. Se taitaa nykykiireessä monilta unohtua, kun koko ajan pitäisi olla kaikkialla menossa (koulussa, töissä, kavereilla, urheilemassa tms.) Ja samoin on mullekin käynyt. Tykkään auttaa muita, mutta sitten kuin itse tarvitsen apua jossain asiassa, saatan olla hiljaa. Myös toisille ihmisille sanominen, jos loukkaa, on unohtunut. Sitä antaa vaan toisten sanoa mitä sattuu, välittämättä siitä, onko se oikein itseä kohtaan. (Eri asia toki läpän heitto, jonka tajuaa olevan vitsiä, en mä sellasista loukkaannu.)

Pelkästään omien oikeuksien puolustaminen ei ole ainoa asia, joka on itsensä arvostamista. Mielestäni siihen kuuluu myös se, että kuuntelee itseä, omaa mieltä ja kehoa. Myös ajan varaaminen itselleen on tärkeää. Välillä kun olen yksin, saan ajateltua paljon asioita, käytyä asioita läpi mielessä. Se on välillä tosi rentouttavaa. Harvoin viihdyn yksin, mutta nykyään se on ihan jees, kun koko ajan ei ole jotain hääräämässä ympärillä. On tullut ajateltua  omaa pääkoppaa, ja olen tajunnut, etten monessakaan tilanteessa ole sitä kuunnellut. Vaikka pitäiskin kuunnella itseä. Itsensä arvostamista on myös se, että tekee itselleen miellyttäviä asioita. Se ei ole itsekästä, se on vain itsestään huolta pitämistä.

Myös se, että teet isoja päätöksiä itseäsi koskien, ei ole itsekkyyttä. Arvostat itseäsi, ja koet päätöksen olevan hyvä sinulle. Silloin muidenkin pitäisi tukea sinua - ei tuomita. Tästä puheenollen, toisten päätöksiä pitäisi arvostaa. Esimerkiksi läheisen päätös jonkin asian suhteen. Se on toisen kunnioittamista, jota kaikki varmasti toivomme.

Voisin sanoa viettäväni tavallaan miettimisen viikkoa :-D Hassua todeta se ääneen, mutta joka päivä pyörittelen asioita mielessä. Voisin sanoa tajunneeni paljon asioita tällä viikolla, suurimmaksi osaksi hyviä sellaisia. Otan tavoitteeksi alkaa tekemään päivittäin asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Yritän myös ajatella positiivisemmin ja yritän olla takertumatta liikaa ikäviin asioihin. Kun ajattelee positiivisesti, asiatkin alkavat sujumaan paremmin.

Lyhyeksi tämä postaus jäi, mutta jääköön. Arvostetaan kaikki itseämme ja muita, niin voimme varmasti paremmin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitattehan rakentavia kommentteja, jotka ovat asiallisia :)
Kiitos!